donderdag 22 februari 2024

Motorkledingcenter, Joma Moto en BikeExpert worden MKC Moto

Een sterke naam is alles. En als je al een paar jaar op het overnamepad bent – naast de nodige uitbreidingen – heb je als je niet uit kijkt een ratjetoe aan namen in de markt staan. Zo dus ook bij het Motorkledingcenter – Joma Moto en BikeExpert concern. Maar daar komt nu verandering in door de nieuwe overkoepelende naam MKC Moto.

Sinds de samenwerking tussen Motorkledingcenter en het Belgische Joma Moto is er op de achtergrond veel werk verricht om beide bedrijven samen te brengen. Er zijn diverse winkels geopend en overnames gedaan in de Benelux. Eind 2019 nam Joma Moto ook al het Oostenrijkse BikeExpert over. Inmiddels bestaat de groep uit 13 motorkledingwinkels met diverse identiteiten. Een mooi aantal, maar niet handig qua branding. Doormiddel van een overkoepelende naamswijziging wordt daar nu overzicht in gebracht. Per vandaag gaat de retailer zowel online als in de winkels verder als MKC Moto.

“Onder de naam MKC Moto zullen de internationale activiteiten verder worden uitgerold. Op deze manier bundelen we onze krachten en vergroten we onze autoriteit binnen de motorbranche als dé specialist in motorkleding. We voegen jarenlange ambitie en kennis samen om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.” Aldus Mark Bos (Motorkledingcenter).

In de aankomende overgangsperiode zullen alle winkels worden omgezet naar de nieuwe identiteit. Inmiddels is ook onze internationale webshop www.mkcmoto.com gelanceerd. Op dit nieuwe domein zal een totaal overzicht van alle winkels en activiteiten te vinden zijn.

Lewis Rigaux (Joma Moto en BikeExpert) voegt toe: “ Zowel in België als in Oostenrijk moesten we onze winkels dit jaar meerdere weken sluiten door de maatregelen rondom Covid-19. Ondanks dit bewogen jaar zijn we erin geslaagd om als groep met ruim 50% te groeien. Tijdens de verschillende lockdown’s werd er achter gesloten deuren hard doorgewerkt aan de uitbouw van de groep. Zo openen we in het voorjaar van 2021 onze eerste winkel in Frankrijk. Met diverse openingen en overnames in het verschiet is dit het juiste moment om de namen samen te brengen onder één label.”

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen