Motormarkt Duitsland gaat als een dolle

Motormarkt Duitsland gaat als een dolle. De verkoop van motorfietsen de stijgende trend van september ook in oktober vast. In totaal werden oktober 12.464 motoren verkocht, een stijging van 23,8%. Na tien maanden bedraagt de nieuwverkoop 213.178 (+14,8%) stuks. Piaggio is marktleider in Duitsland, Harley-Davidson heeft het moeilijk.

In de Duitsland motormarkt gaat de verkoop van nieuwe motoren en scooters als de brandweer. Door Covid-19 heeft de motorbranche dit jaar een enorme impuls gekregen. De behoefte naar individuele mobiliteit is groot. Deze trend is duidelijk waarneembaar in alle landen van de wereld, maar Duitsland (samen met andere kleinere Europese landen, zoals Zweden en Nederland) bevestigen deze trend met feiten.

Europese motormarkt compenseert verliezen en plust 23,4% in september

In de afgelopen maanden is de verkoop met +50% gestegen ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar. Zelfs in oktober, toen de tweede golf zich aandiende en verschillende beperkingen veroorzaakte voor mensen en mobiliteit, was de verkoop van nieuwe motorfietsen sterk met een totale verkoop van 12.464 stuks, een stijging van 23,8%. Na tien maanden in 2020 bedroeg de verkoop 213.178 (+14.8%) stuks.

De marktleider van de motormarkt in Duitsland in de eerste tien maanden is Piaggio met 28.159 (+20,0%) stuks, voor eerdere marktleider BMW met 25.253 (+0,3%) en Honda met 22.906 (+19,3%) stuks. Op de vierde plaats staat Yamaha met 19.497 (+17,5%), gevolgd door KTM met 19.297 eenheden (+20,2%), Kawasaki met 16.836 eenheden (+19,6%) en Harley-Davidson met 9.760 (-1,5%).

Bron: Motorcycles Data

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?