woensdag 24 april 2024

Met de Volcon Grunt rij je ook onder water

De komende maanden verzeil je in omstandigheden waarin je meer aan kieuwen hebt dan aan longen. Als Aquaman door de file, maar dan wel op een passende motor: de Volcon Grunt.

In het elektrische offroad-segment verschijnt het een na het andere model. Het is Texas/USA gevestigde Volcon denkt een model te hebben waarmee je echt opvalt. De Grunt heeft een inpakte accu met een bereik van zo’n 160 km. En je kunt er mee onder water, al was dat niet de bedoeling.

Natuurlijk is de Volcon Grunt biet ontworpen als onderzeeër. We vragen ons zelfs af of je ‘m koppie onder krijgt met die ballonbanden. Maar in de specs staat dat de Grunt een IP67-classificatie heeft, wat betekent dat-ie tot 30 minuten onder een meter water diep water kan rijden. Da’s niet genoeg voor een expeditie naar een gezonken galjoen, maar het oversteken van niet al te diepe rivieren wordt een eitje. De motor heeft een bodemspeling van 30 cm en die ballonbanden happen natuurlijk lekker weg in een bedding vol keien.

Het ding is ook rap, naar 100 km/u sprint-ie in iets meer dan zes seconden. Da’s ook mereen de topsnelheid. Het verwisselen van de accu’s geschiedt met eenvoudig gereedschap en het opladen duurt slechts twee uur in een regulier stopcontact.

Yamaha XT 500 H2O Concept met wateraandrijving!

De productontwikkeling is nog volop gaande en de motor in de fotogalerij en de video is dan ook een pre-productie prototype. Leveringen zijn gepland voor het voorjaar van 2021 en de prijs begint bij krap €5.000,-. Komen de NL-belastingen nog bij op.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen