16.9 C
Nederland
maandag 16 mei 2022

Motormeeting mag weer

Ooit was er de Motor-Forum Megameeting. Steevast in het voorjaar – later ook nog een editie in het najaar – en eveneens steevast bij de McDonalds in Veenendaal. Tot de gemeente er een stokje voor stak en het geheel vorig jaar afgeblazen werd. Nu is de Megameeting terug.

Een groot verschil met eerdere edities van de samenkomst, is het ontbreken van Motor-Forum in het geheel. Het grote online platform was aanjager van het evenement, wat in alle eenvoud georganiseerd werd. Geen vergunningen, geen compleet doorgefokte plannen en afspraken; een datum en gaan. De McDonalds werd wel op de hoogte gesteld en verleende jaar na jaar medewerking, en het was dan ook niet McDonalds Veenendaal dat roet in het eten gooide, maar de gemeente, politie en brandweer.

Op dezelfde locatie als waar die ene – en later twee – keer per jaar de Megameeting georganiseerd werd, kwamen de laatste paar jaar bijna ieder weekend enkele tot tientallen auto’s bij elkaar. Overlast van geluid, vervuiling en hard rijders waren de druppel en betekende een streep door elke vorm van georganiseerd samenkomen, waaronder dus ook de Megameeting. Een alternatieve locatie in de buurt van Arnhem viel verleden jaar al in het water.

Nieuwe impuls
Moderator van Facebook-groep Wie Rijdt? Bo Krikke heeft nu het heft in eigen handen genomen en een vergunning aangevraagd bij de gemeente, en die heeft hij onder voorbehoud gekregen. Morgen hoort Krikke definitief of het door kan gaan.

Zo lijkt er dit jaar toch weer een Megameeting te zijn in Veenendaal. Vijfhonderd man zou zich via Wie Rijdt? al aangemeld hebben. Nog even duimen!

Foto: Wie rijdt? 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen