Motorsport op de Olympische Spelen

Als het Internationale Olympische Comité gevoelig is voor de argumenten van de FIM zou E-trial (trialen met elektrische trialmotoren) de eerste officiële olympische motorsportdiscipline ooit zijn. Of dat gaat lukken is nog even wachten, want pas na de Olympische Spelen van Tokio in 2020 maakt het Comité bekend welke nieuwe sporten in 2024 hun opwachting maken. In Japan maken bijvoorbeeld baseball, softbal en skateborden hun entree.

Geweldige kijksport
Het IOC stelt bepaalde  voorwaarden aan potentiele olympische sporten. Het moet een sport voor de jeugd zijn, mannen en vrouwen moeten kunnen deelnemen, het moet duurzaam zijn en spectaculair. Met dat laatste zit het wel goed, trial is een geweldige kijksport. Kunnen de coureurs de show stelen bij de Olympische Spelen 2024 in Parijs? Dat hangt dus af van de wijze koppen in het IOC.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.