MV Agusta opent in Monaco ontwerpstudio voor one-offs

MV Agusta opent in Monaco de Monaco Design Studio. De studio is  gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke, eenmalige modellen voor de meest veeleisende en meest bemiddelde klanten van MV Agusta. De Studio komt voort uit het reeds lang bestaande MV Agusta dealerbedrijf van Monaco. Dat richtte zich al zeer op de bijzondere, welvarende en internationale klantenkring van het Prinsdom. MV Agusta Monaco bood al een volledige personalisatie van de meest prestigieuze modellen van het merk aan. Ook creëerde het unieke stukken voor het exclusieve genot van trotse, gepassioneerde eigenaars.

Van links naar rechts: Kazuhito Shimizu, Virginio Ferrari en Alexandre Dauly

Drievoudig Italiaans kampioen en wereldkampioen Virginio Ferrari, oprichter en eigenaar van de Studio, heeft een lange geschiedenis met MV Agusta. In 1994 richtte hij Virginio Ferrari Racing op, dat in 1998 de officiële MV Agusta-importeur werd in het Prinsdom en het nabijgelegen Alpes Maritimes. Techniektovenaar Kazuhito Shimizu is de technische referentie van MV Agusta in Frankrijk. Ontwerper Alexandre Dauly kwam in 2013 bij de groep.

Noot bij de foto helemaal bovenaan: dit is de MV Agusta Brutale 800 die is gebouwd voor Valterri Bottas.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?