donderdag 22 februari 2024

MV Agusta Superveloce 800 Serie Oro bijna gereed

Het is bijna 18 maanden geleden dat MV Agusta het nieuws op de EICMA 2018 (!) domineerde met de onthulling van de retro Superveloce 800 Serie Oro. Het lijkt nu nog slechts een kwestie van weken te zijn voor we de eerste Superveloce op de openbare weg kunnen aantreffen.

De Superveloce 800 Serie Oro is de eerste nieuwe MV Agusta sinds de overname door de Russische Sardarov-familie. De motor staat ook aan het begin van een gedurfd meerjarenplan om de line up de komende jaren fors uit te breiden. Dat zal met name gebeuren in segmenten waar MV Agusta minder tot niet aanwezig is. Denk aan het ADV-segment, maar ook de ontwikkeling van lichte motoren in samenwerking met de Chinese firma Loncin.

MV Agusta schenkt machine voor coronatests aan ziekenhuis

Het eerste nieuwe model ligt in de lijn van de rijke erfenis van MV Agusta. De complex vormgegeven Superveloce 800 combineert een jaren 70-design en -detail met het 799 cc-driecilinderblok van de F3. Het model werd eind 2018 onthuld, met de aankondiging dat het in maart 2020 gereed zou zijn. Door vertragingen – met name door Covid-19 – werd de release uitgesteld.

Nu in Varese de productie weer op gang is gekomen, kunnen de bestellingen van de Superveloce 800 binnenkort ook worden afgerond. Interessant om te weten is dat de Superveloce 800 weleens het allerlaatste 800cc-model zou kunnen zijn. Immers heeft CEO Timur Sardarov in een interview met Motociclismo gezegd dat MV Agusta een nieuwe serie 900 cc-motoren aan het ontwikkelen is.

Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs het einde hoeft te betekenen van de 800cc modellen is het waarschijnlijk dat de toekomstige modellen – zoals de geplande ADV – ontwikkeld worden rond dit nieuwe blok.

Alle artikelen over MV Agusta

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen