MV Dragster: brute brutale

De gedachte dat de MV Agusta Dragster een soort Ducati Diavel zou worden, blijkt onjuist. In een filmpje dat de Italianen hebben uitgebracht zijn enkele shots te zien waaruit blijkt dat de Dragster een agressievere uitvoering van de Brutale 800 is.

In het filmpje, dat we je maar besparen omdat we eigenlijk ook wel moe worden van al die zorgvuldig geregisseerde promotiefilmpjes, zien we duidelijk dat de Dragster in de basis een Brutale is, maar met een verhoogd stuur (foto boven) en een agressieve achterzijde meer streetfighter dan naked is. Toch lijkt er qua rijwielgedeelte, motorblok en componentkeuze weinig nieuws onder de zon.

Italiaanse media speculeren over een turbo, die momenteel weer in de mode komt, die het motorblok moet onderscheiden van de ‘normale’ driecilinder 800. In het filmpje is daar echter niets van te zien, en zolang er geen geluidsfragmenten te horen zijn, lijkt het ons pure speculatie.

Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste details uit het filmpje op een rijtje gezet:

 

[justified_image_grid ids=19029,19030,19031,19032]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?