vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

MV klaar voor overname door Daimler

Na Audi, onderdeel van de Volkswagen Group, staat nu een tweede Duitse auto moloch op het punt een Italiaanse motorfabrikant over te nemen. MV Agusta. Het relatief kleine niche merk dat de laatste jaren aardig aan de weg timmert met het driecilinder platform blijkt de ideale overnamekandidaat voor Daimler, moederfirma van Mercedes, uiteraard, maar daarnaast ook van AMG en Smart.  

 

Het is Daimler vooral te doen om de concurrentiepositie ten opzichte van Volkswagen en BMW een beetje op peil te houden, daarin speelt prestige zeker een rol. Zeker ten opzichte van aartsrivaal Volkswagen.  Werd bij die laatste Ducati aan Audi gekoppeld, bij Daimler moet AMG de motorkastanjes uit het vuur halen. Al zal het in dit geval niet gaan om een volledige overname maar een minderheidsaandeel van zo’n 20%.

Voor MV Agusta betekent dit de zo vurig gewenste kapitaalinjectie, broodnodig om de huidige driecilinderstrategie voort te zetten en zo het productievolume verder op te krikken. Tegelijkertijd koopt AMG met het belang in MV een grote hoeveelheid emissierechten, handig voor een merk dat zich vooral focust op nogal dik behangen supercars.

 

Afijn, wordt gevolgd op de EICMA.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen