Navigatiesystemen sneller up-to-date

Aanpassingen aan de weg is iets wat constant gebeurd in Nederland. Vanaf 1 januari 2013 krijgen weggebruikers via routeplanners en navigatiesystemen sneller informatie over wegaanpassingen. Verkeersbesluiten worden namelijk vanaf 1 januari elektronisch bekend gemaakt. Alle wijzigingen in weggegevens worden via een loket, staatscourant.nl, beschikbaar gesteld.

Nu publiceren de 434 wegbeheerders wijzigingen in weggegevens nog in tientallen verschillende lokale dag- en weekbladen. Daardoor is het verzamelen en verwerken van de wijzigingen een tijdrovende klus voor kaartenmakers.
 
Het is niet alleen handig dat alle informatie beter en sneller beschikbaar is, ook levert het jaarlijks een besparing op van een miljoen euro aan publicatiekosten. 
 
Bron: rijksoverheid.nl
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.