maandag 27 mei 2024

Nederland maakt eindelijk debuut in Europacup

Februari wordt voor sleutelend Nederland een bijzondere maand, want voor het eerst doen ‘we’ mee met de Europese wedstrijd voor beste motorfietsmonteur van Europa. Twee studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College in Den Bosch zullen van 16 tot en met 18 februari op de Swiss Moto beurs in Zürich de strijd aan gaan met vijf andere Europese landen. 

Deze wedstrijd is niets nieuws, maar in het verleden deden enkel Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk mee. Nu is daar naast Nederland ook Polen bij gekomen. 

Een achterliggende gedachte van deze wedstrijd is om op Europees niveau de ‘kwalificaties’ op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten zouden dit al jaren willen hebben zodat het niet uitmaakt of een Oostenrijkers of een Nederlander aan de motor werkt; het niveau is dan namelijk precies hetzelfde. 

Vanuit het Koning Willem I College gaan Max Groeneveld uit Bladel en Dirk Harpe uit Gapinge. De winnaar mag zich oprecht beste motor monteur van Europa noemen. Zaterdag 18 februari om 18:00 weten we wie dat is.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen