Nederland maakt eindelijk debuut in Europacup

Februari wordt voor sleutelend Nederland een bijzondere maand, want voor het eerst doen ‘we’ mee met de Europese wedstrijd voor beste motorfietsmonteur van Europa. Twee studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College in Den Bosch zullen van 16 tot en met 18 februari op de Swiss Moto beurs in Zürich de strijd aan gaan met vijf andere Europese landen. 

Deze wedstrijd is niets nieuws, maar in het verleden deden enkel Duitsland, Zwitserland, Tsjechië en Oostenrijk mee. Nu is daar naast Nederland ook Polen bij gekomen. 

Een achterliggende gedachte van deze wedstrijd is om op Europees niveau de ‘kwalificaties’ op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten zouden dit al jaren willen hebben zodat het niet uitmaakt of een Oostenrijkers of een Nederlander aan de motor werkt; het niveau is dan namelijk precies hetzelfde. 

Vanuit het Koning Willem I College gaan Max Groeneveld uit Bladel en Dirk Harpe uit Gapinge. De winnaar mag zich oprecht beste motor monteur van Europa noemen. Zaterdag 18 februari om 18:00 weten we wie dat is.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.