‘Nederlandse hardrijders in België vrijuit’

Sinds begin dit jaar kan Nederland geen gegevens over Nederlandse nummerplaten meer doorgeven aan Belgische politiekorpsen. Nederlandse ‘snelheidsduivels’ worden daarom niet meer beboet, tenzij de politie hen op heterdaad betrapt en de boete ter plekke int. Dat meldt zaterdag de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De Belgische politiekorpsen in de grensstreek konden tot begin dit jaar rechtstreeks gegevens over nummerplaten opvragen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Maar de Nederlandse instanties zijn overgeschakeld naar één contactpunt bij de Belgische zusterorganisaties van de RDW. Die zijn echter nog niet klaar met aanpassingen die noodzakelijk zijn voor het uitwisselen van gegevens op de nieuwe wijze.

''Daardoor moet ik Nederlandse hardrijders nu onmiddellijk laten tegenhouden. Anders zien wij nooit ons boetegeld", aldus korpschef Rudy Verbeeck van politiezone Grens (Kalmthout, Essen). Bij de federale politie, die ook over autosnelwegen, gaat, is het volgens het persbureau Belga hetzelfde verhaal. Duizenden 'flitsboetes' verdwijnen sinds 1 januari in de prullenmand. Volgens Het Laatste Nieuws kunnen tot dusverre de boetes van zowat 100.000 Nederlandse hardrijders niet meer worden geïnd.

Bron en foto: ANP
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.