donderdag 29 februari 2024

Niet alleen de wielrenners zijn helden in Parijs-Roubaix

Nee, natuurlijk gaan wij niet roepen dat wij geen respect hebben voor de mannen én vrouwen die dit jaar Parijs-Roubaix reden. Ga er maar aanstaan, 257,7 kilometer in de zeikende regen waaronder dertig kasseistroken die samen goed zijn voor een totale dokkerafstand van 55 kilometer. Vol modder, onzichtbare gaten en vooral stuiterende en spekgladde kinderkopjes. Je zou voor minder lekker warm in bed blijven liggen. Maar, de wielrenners zijn wat ons betreft echt niet de enige helden van de dag. Wat te denken van al die motorrijders die ook die dik 250 kilometer aflegden zodat heel de wereld tv-beelden of foto’s had van een van de meeste legendarische edities ooit. En dus onder precies dezelfde erbarmelijke omstandigheden aks waar het in de wielerwereld nog jaren over zal gaan…

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen