Nieuw: 20th Anniversary Fireblade

Dit weekend rijdt John McGuinness de 24 uur van Le Mans op de huidige versie van de Fireblade. Ondanks dat de coureur het erg druk heeft op het moment, zag hij toch nog even tijd om de Honda Fireblade van 2012 te onthullen. Deze 20th Annivesary Fireblade zal ook op de EICMA in Milaan worden tentoongesteld (8-13 november).

In 2012 bestaat de Fireblade twintig jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! De nieuwste versie is dan ook voorzien van een aantal innovaties, zoals andere wielen en nieuwe voor- plus achtervering. Volgens Honda zal dit de prestaties van de Fireblade nog meer verbeteren. De Fireblade van 2012 is bovendien voorzien van de geavanceerde achterwielophanging Balance Free Rear Cushion. Dit is de eerste motor ter wereld waarop deze techniek wordt toegepast.

Het designteam heeft de nieuwe CBR1000RR een nog agressievere styling gegeven. Daarnaast is het dashboard verder uitgebreid met meerdere functies en is het instrumentenpaneel vriendelijker in gebruik geworden.

John McGuinness (17-voudig Isle of Man TT-winnaar): “Ik heb echt een zwak voor de Fireblade gekregen. Ik heb er vaak mee gereden tijdens diverse race-evenementen en heb er altijd succes mee gehad! Ik ben zeer vereerd dat ik de nieuwe Fireblade mocht onthullen. Het is fantastisch dat al die duizenden Fireblade- en racefans nu de kans hebben de 2012-versie in het echt te zien!”

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?