zaterdag 20 april 2024

Nieuw: 20th Anniversary Fireblade

Dit weekend rijdt John McGuinness de 24 uur van Le Mans op de huidige versie van de Fireblade. Ondanks dat de coureur het erg druk heeft op het moment, zag hij toch nog even tijd om de Honda Fireblade van 2012 te onthullen. Deze 20th Annivesary Fireblade zal ook op de EICMA in Milaan worden tentoongesteld (8-13 november).

In 2012 bestaat de Fireblade twintig jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden! De nieuwste versie is dan ook voorzien van een aantal innovaties, zoals andere wielen en nieuwe voor- plus achtervering. Volgens Honda zal dit de prestaties van de Fireblade nog meer verbeteren. De Fireblade van 2012 is bovendien voorzien van de geavanceerde achterwielophanging Balance Free Rear Cushion. Dit is de eerste motor ter wereld waarop deze techniek wordt toegepast.

Het designteam heeft de nieuwe CBR1000RR een nog agressievere styling gegeven. Daarnaast is het dashboard verder uitgebreid met meerdere functies en is het instrumentenpaneel vriendelijker in gebruik geworden.

John McGuinness (17-voudig Isle of Man TT-winnaar): “Ik heb echt een zwak voor de Fireblade gekregen. Ik heb er vaak mee gereden tijdens diverse race-evenementen en heb er altijd succes mee gehad! Ik ben zeer vereerd dat ik de nieuwe Fireblade mocht onthullen. Het is fantastisch dat al die duizenden Fireblade- en racefans nu de kans hebben de 2012-versie in het echt te zien!”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen