Nieuwe Africa Twin in 2016 in productie

Weet je het nog, dat Honda dit prototype aan ons voorstelde? Nou, dat blijkt dus veel meer dan zomaar een prototype. Shinji Aoyama, hoofd van Honda’s ontwikkelingsdivisie, heeft namelijk tegen het Engelse Motorcycle News bevestigd dat de ‘True Adventure’ in 2016 in productie gaat. Nog dit jaar zal Honda het model in uiteindelijke productieversie laten zien en de technische gegevens presenteren.

Honda had dit model eigenlijk al dit jaar op de markt willen brengen, maar de ontwikkelingsafdeling draait al vele overuren om andere modellen aan te pakken. Daardoor heeft deze nieuwe Africa Twin een jaartje vertraging opgelopen. Honda blijft trouwens tegenspreken dat de True Adventure écht geen opvolger van de Africa Twin is. Ze hebben natuurlijk een punt omdat de motor geen V-twin maar een paralleltwin aan boord heeft.

Toch zal het vergelijk met de Africa Twin nog vaak gemaakt worden omdat deze Adventure eindelijk weer eens een échte allroad blijkt te zijn. Met een 21-inch voorwiel en bulletproof design zet Honda weer een echte globetrotter neer. En het 1000cc-motorblok is wat je noemt fors. Dit blok is tevens geschikt voor Honda’s DCT-systeem. Natuurlijk voegt Honda ook moderne elektronica toe zoals tractiecontrole. Dit zal een moderner systeem zijn zoals we nu op Honda’s zoals de VFR800F en Crosstourer zien.

 

[justified_image_grid ids=21262,21263,21264,21265]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?