13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Nieuwe California komt in herfst 2012

Allemaal leuk en aardig dat persbericht van de Piaggio Groep over het nieuwe Advanced Design Center in Amerika. Maar dat was niet hét nieuws tijdens de officiële opening van dit centrum. Want tussen neus en lippen door werd ‘even’ gemeld dat de Moto Guzzi California ergens in de herfst van 2012 gepresenteerd gaat worden. Gezien de locatie van het Advanced Design Center was deze boodschap gericht op de Amerikaanse markt. De kans is echter groot dat hetzelfde geldt voor Europa.

Ook de Aprilia Caponord 1200 kwam ter sprake. Deze dikke Italiaan komt net als z’n ‘dikke’ neef zeer waarschijnlijk in 2013 op de markt. De presentatie van beide modellen zal waarschijnlijk dus gelijktijdig op de EICMA plaatsvinden. Wij zijn in ieder geval erg blij dat er nu zekerheid is en dat de Moto Guzzi California en de Aprilia Caponord 1200 echt aanstaande zijn.

Dan nog even over het Advanced Design Center zelf. Dit komt te staan in Pasadena, California. Miguel Galluzzi zal de leiding hebben. Voor diegene die Galluzzi niet kennen, deze Argentijn was eerder betrokken bij de geboortes van de Ducati Monster, de Cagiva Raptor, de Aprilia RSV4 en de nieuwe California 1400. Man met ervaring dus.

De afdeling in California gaat samenwerken met het Piaggio Group Style Center en met de R&D-afdelingen in Italië, China, India en Vietnam.  Verwacht binnenkort dus nog veel meer nieuws van het Piaggio-front.

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen