Nieuwe California komt in herfst 2012

Allemaal leuk en aardig dat persbericht van de Piaggio Groep over het nieuwe Advanced Design Center in Amerika. Maar dat was niet hét nieuws tijdens de officiële opening van dit centrum. Want tussen neus en lippen door werd ‘even’ gemeld dat de Moto Guzzi California ergens in de herfst van 2012 gepresenteerd gaat worden. Gezien de locatie van het Advanced Design Center was deze boodschap gericht op de Amerikaanse markt. De kans is echter groot dat hetzelfde geldt voor Europa.

Ook de Aprilia Caponord 1200 kwam ter sprake. Deze dikke Italiaan komt net als z’n ‘dikke’ neef zeer waarschijnlijk in 2013 op de markt. De presentatie van beide modellen zal waarschijnlijk dus gelijktijdig op de EICMA plaatsvinden. Wij zijn in ieder geval erg blij dat er nu zekerheid is en dat de Moto Guzzi California en de Aprilia Caponord 1200 echt aanstaande zijn.

Dan nog even over het Advanced Design Center zelf. Dit komt te staan in Pasadena, California. Miguel Galluzzi zal de leiding hebben. Voor diegene die Galluzzi niet kennen, deze Argentijn was eerder betrokken bij de geboortes van de Ducati Monster, de Cagiva Raptor, de Aprilia RSV4 en de nieuwe California 1400. Man met ervaring dus.

De afdeling in California gaat samenwerken met het Piaggio Group Style Center en met de R&D-afdelingen in Italië, China, India en Vietnam.  Verwacht binnenkort dus nog veel meer nieuws van het Piaggio-front.

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?