maandag 29 mei 2023

Motor & Film > Ghost Rider

De gemotoriseerde superheld Ghost Rider is terug. In 3D. Dit keer rijdt Nicolas Cage op een Yamaha V-Max. Het brandende skelet wordt bijgestaan door een monnik op een Ural. Ghost Rider: Spirit of Vengeance begint overweldigend. Een donkere man rijdt op een tweecilinder-boxer door een berglandschap. Prachtige, vanuit de lucht gefilmde beelden. De versleten leren jas van de coureur en het doorleefde grommen van zijn motor maken in een klap duidelijk dat dit een totaal andere film is dan de eerste Ghost Rider uit 2007. Minder gelikt (zie MOTO73 23/2010).

Johnny Blaze (Nicolas Cage) worstelt nog steeds met het pact waarmee hij zichzelf tot premiejager van de duivel heeft gemaakt. In de nabijheid van slechte mensen verandert hij in een brandend geraamte met bijzondere krachten. Om die krachten in toom te houden, heeft Blaze zich teruggetrokken in een afgelegen deel van Oost-Europa. Totdat hij wordt benaderd door Moreau (Idris Elba), een gemotoriseerde zielenherder. Moreau heeft de Ghost Rider nodig om een jongen uit handen van de duivel te houden. De donkere geestelijke stelt Blaze verbreking van de vloek in het vooruitzicht als de missie slaagt.

Niet alleen Johnny Blaze zelf vat vlam tijdens de transformatie, hetzelfde gebeurt met het voertuig waarvan hij op dat moment gebruik maakt. In het eerste deel verplaatste de stripheld zich op een gechopte Harley. In Spirit of Vengeance heeft hij die verruild voor een Yamaha V-Max, het markante motortype dat sinds de introductie in 1985 bijna onveranderd is gebleven. De motor van de monnik is geen oude BMW, zoals ik op het eerste oog dacht, maar een Ural Solo. Een nieuwe, tijdloze machine uit de Russische stad Irbit. De film bevat appetijtelijke stunts en achtervolgingen met beide motoren.

Lees meer in MOTO73 6, die vanaf nu verkrijgbaar is.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image