13 C
Nederland
woensdag 29 juni 2022

Nieuwe Energica’s voor 2022

Energica is ook aanwezig op de EICMA, de belangrijkste motorshow van Europa in Milaan. Maar de onthulling van de 2022-modellenreeks vindt plaats op 24-25 november tijdens het – besloten – evenement Energica Force Hub in het suggestieve ‘Spazio CB32’ in Milaan, Italië.

Nieuwe EMCE-motor

De 2022-reeks zijn uitgerust met de nieuwe, standaard EMCE-motor met lithium-polymer batterijen. De batterijen zijn 10 kg lichter en maken een toename van het rijbereik tussen 5 en 10% mogelijk, afhankelijk van de rijstijl. De EMCE-motor genereert een hoger koppel dan de ICE-motor. De Ego+ genereert bijvoorbeeld een koppel van 215 Nm, ongeveer 56% hoger dan het koppel van een ICE-hypersport. Het continuvermogen van deze motorfiets is 145 pk, met een piek van 169 pk.

Vooral nieuwe kleuren

De Italiaanse fabrikant van volledig elektrische motorfietsen geeft aan dat de wijzigingen vooral de kleuren en het design van de naamgeving en belettering betreffen.

Zo is het lettertype op de kuip van de Ego en Eva Ribelle-modellen veranderd, met een look die moderner is en tegelijkertijd dichter bij de smaak van de Energica klanten staat. Naast de nieuwe belettering heeft de 2022-Ego ook nieuwe graphics op de kuip, koolstofvezel velgen en een nieuwe kleurencombinatie: Metal Black.

De Eva Ribelle kreeg ook een andere belettering, samen met nieuwe premium graphics op de kuip en rood gecoate velgdetails met het Energica-logo. Nieuwe stickers verschijnen ook op de RS-versie, met als hoogtepunt de elegante rode lijn op de achterzijde. Nieuwe kleuren zijn Rosso Corsa en Stealth Grey.

De EsseEsse9 kreeg een tweekleurig zadel met het geborduurde logo, een metallic-matte gekleurde ‘tank’, antraciet geanodiseerde aluminium koplampbehuizing en zadelbevestiging en een metallic-grijs logo op het kuipwerk. Voor de EsseEsse9 kun je kiezen uit de volgende kleuren: Riviera Green, Bormio Ice en Sunset Red.

VMoto teast nieuwe premium elektrische motorfiets

2022 Energica EsseEsse9.
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen