vrijdag 19 april 2024

Nieuwe motorrijders volop in het nieuws

Wie vandaag even zijn Facebook heeft gecheckt, naar de radio heeft geluisterd of het ontbijtnieuws heeft gekeken kon er niet omheen: bijna alle grote media melden een stijging in het aantal motorrijders. Aan de hand van de cijfers over 2016 berichten zij dat het motorrijbewijs populairder wordt. In het derde kwartaal kwamen wij inderdaad ook een stijging op het spoor. Mooi! Hoe meer rijders, hoe meer vreugd. 

De aanleiding van dit goede nieuws is een persbericht van BOVAG, dat niet geheel toevallig vlak voor de MOTORbeurs werd gepubliceerd. ‘Fors meer nieuwe motorrijders in 2016’, zo luidde de kop. De Telegraaf nam de titel over en de NOS maakte er ‘steeds meer mensen willen een motorrijbewijs’ van. De BOVAG rekende terug tot 2013, toen de nieuwe rijbewijsregels werden ingevoerd. Vervolgens was de conclusie dat we na de dip in dat jaar, nu weer op het niveau van vóór 2013 zitten. Welkom nieuwe motorrijders, tot op de MOTORbeurs!

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen