Nieuwe motorrijders volop in het nieuws

Wie vandaag even zijn Facebook heeft gecheckt, naar de radio heeft geluisterd of het ontbijtnieuws heeft gekeken kon er niet omheen: bijna alle grote media melden een stijging in het aantal motorrijders. Aan de hand van de cijfers over 2016 berichten zij dat het motorrijbewijs populairder wordt. In het derde kwartaal kwamen wij inderdaad ook een stijging op het spoor. Mooi! Hoe meer rijders, hoe meer vreugd. 

De aanleiding van dit goede nieuws is een persbericht van BOVAG, dat niet geheel toevallig vlak voor de MOTORbeurs werd gepubliceerd. ‘Fors meer nieuwe motorrijders in 2016’, zo luidde de kop. De Telegraaf nam de titel over en de NOS maakte er ‘steeds meer mensen willen een motorrijbewijs’ van. De BOVAG rekende terug tot 2013, toen de nieuwe rijbewijsregels werden ingevoerd. Vervolgens was de conclusie dat we na de dip in dat jaar, nu weer op het niveau van vóór 2013 zitten. Welkom nieuwe motorrijders, tot op de MOTORbeurs!

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.