dinsdag 16 juli 2024

Nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni 

Het kentekenbewijs ondergaat binnenkort een vernieuwing. Vanaf half juni 2024 wordt een nieuwe versie uitgegeven met een ander uiterlijk, nieuwe veiligheidskenmerken en een contactchip. Bestaande kentekenbewijzen blijven echter gewoon geldig. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Nieuw formaat, uiterlijk en veiligheidskenmerken
  • Toevoeging van een contactchip
  • Verwijdering van enkele details die niet langer relevant zijn, zoals het aantal staanplaatsen op kentekenbewijzen voor aanhangwagens en auto’s.

Daarnaast wordt er geen apart conformiteitsbewijs meer uitgegeven voor lichte bedrijfsauto’s. Deze informatie zal voortaan op het kentekenbewijs zelf vermeld staan.

De vernieuwing komt voort uit een nieuwe aanbesteding voor de productie van kentekenbewijzen, waarbij ook de gelegenheid is aangegrepen om het document te actualiseren.

Rijden op A1-motoren met B-rijbewijs: levensgevaarlijk of mobiliteitsoplossing?

Bron: RDW

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen