Nog steeds verwarring over maximumsnelheid

Veel weggebruikers ervaren de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur als prettig. Maar een jaar na de invoering ervan is de verwarring nogal groot door de vele snelheidswisselingen. Dat blijkt uit vierduizend reacties bij een meldpunt van de ANWB. Niet alleen de wisselende snelheden maar ook de teksten op de onderborden zorgen voor verwarring. Daarop staat hoe hard er op bepaalde tijdstippen mag worden gereden.

 

De ANWB heeft Rijkswaterstaat gevraagd met een nieuwe campagne te komen om aan de verwarring een einde te maken. De bond wil ook langere trajecten waar dezelfde maximumsnelheid geldt.

 

Rijkswaterstaat zegt dat er steeds op meer trajecten 130 mag worden gereden. ”Daardoor ontstaat een eenduidiger beeld. Bovendien zijn we met veel partijen, zoals de ANWB en leveranciers van navigatiesystemen, in gesprek om ervoor te zorgen dat de communicatie voor de weggebruiker over de snelheid steeds verbetert.”

 

Bron: ANP/NU.nl
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.