vrijdag 19 april 2024

Nog steeds verwarring over maximumsnelheid

Veel weggebruikers ervaren de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur als prettig. Maar een jaar na de invoering ervan is de verwarring nogal groot door de vele snelheidswisselingen. Dat blijkt uit vierduizend reacties bij een meldpunt van de ANWB. Niet alleen de wisselende snelheden maar ook de teksten op de onderborden zorgen voor verwarring. Daarop staat hoe hard er op bepaalde tijdstippen mag worden gereden.

 

De ANWB heeft Rijkswaterstaat gevraagd met een nieuwe campagne te komen om aan de verwarring een einde te maken. De bond wil ook langere trajecten waar dezelfde maximumsnelheid geldt.

 

Rijkswaterstaat zegt dat er steeds op meer trajecten 130 mag worden gereden. ”Daardoor ontstaat een eenduidiger beeld. Bovendien zijn we met veel partijen, zoals de ANWB en leveranciers van navigatiesystemen, in gesprek om ervoor te zorgen dat de communicatie voor de weggebruiker over de snelheid steeds verbetert.”

 

Bron: ANP/NU.nl
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen