13 C
Nederland
zaterdag 25 juni 2022

NSF100 kampioenschap bijna van start

Dit is een persbericht, opgesteld door de importeur of fabrikant van het product. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

Met het trainingsweekend op 5 en 6 april op de TT Junior Track in Assen in het vizier is het nieuwe wegraceseizoen voor de coureurs van het Molenaar NSF100 Championship bijna begonnen. De 22 talenten staan inmiddels te popelen van ongeduld om de strijd met elkaar aan te gaan in dit prestigieuze kampioenschap voor jeugd van 10 t/m 14 jaar.

Het trainingsweekend heeft tot doel om de coureurs klaar te stomen voor het nieuwe wegraceseizoen dat met de eerste wedstrijd op 12 april echt van start gaat. Een aantal KNMV motortrainers begeleiden de 21 jongens en 1 meisje gedurende deze trainingsdagen en zullen hen voorzien van de nodige aanwijzingen en tips om zichzelf te verbeteren en een stijgende lijn te laten zien.

Eerste wedstrijd
De 22 coureurs rijden komend seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit een vrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eind van het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Na het trainingsweekend in Assen zal op 12 april de eerste wedstrijd gereden worden op Circuit Park Berghem.

Vruchten plukken
Het  Molenaar NSF100 Championship plukt inmiddels de eerste vruchten van de inspanningen om jong wegracetalent op te leiden. Scott Deroue en Livio Loi, beide voormalig NSF100 kampioenen, rijden dit seizoen in de Moto3 klasse van het MotoGP kampioenschap. Ook oud-kampioenen Bo Bendsneyder en Robert Schotman zijn op het internationale toneel actief. Zij mogen hun talent dit jaar laten zien in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Tot slot rijdt Victor Steeman dit seizoen in het IDM.  Daarmee bewijst het Molenaar NSF100 Championship een goede weg te zijn ingeslagen en zijn de verwachtingen voor het 6e seizoen hoog gespannen.

Poloshirt
Like de Molenaar NSF100 Facebook pagina voor het laatste nieuws. Je maakt dan meteen kans op een origineel Molenaar NSF100 Championship poloshirt dat wij op 1 april verloten onder alle Facebook likers van onze pagina. Promoot deze pagina ook actief in je eigen netwerk, zo draag je een steentje bij aan het promoten van deze prachtige sport én van het kampioenschap.

Volg de belevenissen van Molenaar NSF100 ook via Twitter.

Kijk voor de volledige agenda, de lijst met coureurs en al het overige nieuws op www.nsf100championship.nl

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen