woensdag 24 april 2024

Nuda geeft geheim prijs

Eindelijk zijn de technische gegevens vrijgegeven van de Husqvarna Nuda. Om de nieuwe cilinderinhoud (898cc) te bereiken zijn zowel boring (met 2 mm) als slag (met 5.4mm) vergroot van het originele F800 blok. Bijzonderder is dat de oorspronkelijk 0 graden krukas nu verdraaid is naar een 315 graden opstelling. Dit alles voor een ‘agressiever’ gevoel. Ook de compressie is iets verhoogd, samen met herontworpen kop, nokkenassen, zuigers, drijfstangen en krukas. De klepdiameter is ook gegroeid met 1mm naar 33mm inlaat en 28.5mm uitlaat. Dit alles bij elkaar resulteert in een vermogen van 105 pk en 100 Newtonmeter.

Het totaalgewicht van de R wordt nog steeds opgegeven voor minder dan 175 kilo. Het gewicht van de standaardversie zal iets hoger liggen. Het grootste verschil tussen de twee is uiteraard de afmontage met verschillende onderdelen. Zo krijgt de R versie Brembo Monobloc remklauwen, de standaardversie moet het doen met ‘gewonere’ remmen, beide op 320mm schijven. De tank heeft een inhoud van 13 liter wat een gemiddelde actieradius van ongeveer 250 kilometer (afhankelijk van je rechterhand) mogelijk moet maken. Over prijzen is nog niets bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen