woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Oberdan Bezzi tekent: Moto Guzzi V100 BAD

Designgenie Oberdan Bezzi heeft met de V100 Mandello in gedachten, een Moto Guzzi met het uiterlijk van een dragracer getekend. Het is een mix tussen een streetfighter en een powercruiser. De motorfiets moet in staat zijn het asfalt te ontsteken tijdens een stoplichtsprint. De motorfiets moet het ook in de USA goed doen, omdat daar nu eenmaal de motorrijders wonen die dol zijn op dit soort motorfietsen.

Bezzi’s motorfiets is uiteraard gebaseerd op het blok van de V100, maar breekt uiterlijk met de Moto Guzzi-traditie. Met zo’n model moet Moto Guzzi in staat zijn jongere motorrijders aan zich te binden. Immers is de jeugd de heilige graal van de motorwereld.

KTM 1290 RR Legend Series: Oberdan Bezzi beeldt het zich in

De BAD ziet eruit als een motorfiets die goed rechtuit kan, maar in bochten niets te zoeken heeft. Dat zint Bezzi niet, want juist typische aspecten van Moto Guzzi – rijeigenschappen en wegligging op bochtige wegen – moet je geen geweld aandoen. In de praktijk is de BAD dus een sportmotor in Italiaanse stijl hebben met het uiterlijk en de prestaties van een dragster.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen