Officieel: Van der Mark naar Yamaha

We schreven al eerder over geruchten rondom een overstap van Michael van der Mark. Tijdens het weekend van de Suzuka 8 Hours kwam de geruchtmolen over een overstap naar Yamaha op gang. Zijn manager Laurens Klein Koerkamp kon later bevestigen dat Van der Mark een contract had getekend en dat er met de fabrikant zelfs was gesproken over een toekomst in de MotoGP. Ook nu weer blijkt dat waar rook is, vuur is. Want het is nu officieel: Michael van der Mark voegt zich bij Alex Lowes in het Pata Yamaha Official WorldSBK Team. “Ik zag het potentieel van de R1 en ik ben er zeker van dat we met de volledige support van Yamaha over het juiste pakket beschikken om te vechten voor de titel in het WK Superbike volgend jaar”, aldus Van der Mark. 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.