dinsdag 27 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Onafhankelijke Ducati Scrambler

Foto’s: Ducati

Vorige maand kondigde Ducati tijdens de EICMA aan dat er – naast de Sixty2 en Flat Track Pro – nog een nieuwe Scrambler aan zat te komen. Deze werd samen met het designbedrijf ‘Italie Independent’ ontwikkeld. Gisteren werd deze Ducati Scrambler Italia Independent limited edition onthuld in Miami, Verenigde Staten. 

De nieuwste Scrambler zou zich volgens Ducati onderscheiden van de andere Scramblers door zijn handgefabriceerde onderdelen ontwikkeld door teams van beiden bedrijven. De limitied edition heeft een zwart motorblok, Termignoni uitlaatdemper, een verlaagd stuur met aan de uiteinden spiegels en een ingekort spatbord. Het spatbord, frame en velgen zijn in een speciaal voor deze Scrambler ontwikkelde lak genaamd ‘Night Copper’. Het leren zadel heeft dezelfde kleur en draagt het logo van Italia Independent. Op deze gekleurde details na is de Scrambler mat zwart. Wat ieder model uniek maakt is de aluminium plaat waar met een laser het serienummer in is geëtst. Aangezien er maar 1.077 exemplaren worden geproduceerd voegt dat zeker wat waarde toe.

Naast de Scrambler gaat de samenwerking van de twee Italiaanse bedrijven nog verder. Zo is er in Miami ook een zonnebrillenlijn onthuld. De zonnebrillen delen een aantal overeenkomsten met de nieuwe Scrambler zoals de speciale ‘Night Copper’-kleur. Naast de bril die bij deze nieuwe Scrambler past zijn er nog vier andere brillen die bij andere Scramblers passen. 

Onder de indruk van wat de twee bedrijven hebben gemaakt? Dan zul je verheugd zijn dat er een samenwerkingsverband voor drie jaar is getekend. Er kunnen dus nog flink wat van dit soort Italiaanse designproducten uit de samenwerking voortkomen.

[justified_image_grid ids=23006,23007]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen