Tweede dag NW200 valt in het water

Door hevige regenval is de tweede racedag van de North West 200 haast volledig geannuleerd. Enkel een verkorte Supersport-race over twee ronden (afgevlagd met code rood) was het magere menu voor de doorweekte toeschouwers. Die race won overigens Michael Dunlop, op zeer korte afstand gevolgd door Bruce Anstey. Verrassende man op het podium was Lee Johnston, die zorgde voor een een-twee-drietje voor Honda.

De grote man van donderdag, Alastair Seeley miste (wederom gestart vanuit groep B ) met minder dan een tiende van een seconde net het podium. Peter Heijmans, de enige Nederlander in het Supersport-veld tijdens de North West 200, eindigde de ingekorte wedstrijd als 26ste. Het resterende programma werd niet afgewerkt, na een inspectie van de baan door de racedirectie en enkele topcoureurs.

Foto: Honda TT Legends
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.