Ontwikkelt Honda een motor die je gedachten leest?

Meer dan ooit worden we overweldigd door digitale systemen die het beste met ons voor hebben. Systemen die je helpen een fout te voorkomen of tenminste de gevolgen minder ernstig te maken zijn inmiddels gearriveerd. Wie zich nu nog verbaast over ABS en traction control is van voor 1980. Maar het gaat nog veel verder.

Lees ook: Honda Gold Wing krijgt radar in 2022

Honda heeft in de USA een patent aangevraagd waarmee het wil aantonen dat een brain-wave-detection-system helpt om de bedoelingen van de berijder te vertalen naar de motor. Veiligheidssystemen aan boord van de motor zorgen er dan voor dat de motor precies doet wat de berijder wil, ondanks zijn of haar gebrekkige controle van de motorfiets.

De patentaanvraag is ingediend door Honda R&D in Los Angelos. Het heeft tot doel de wijze waarop motor en mens op elkaar inwerken te verbeteren. Dat klinkt natuurlijk futuristisch. Maar in een wereld waarin Elon Musk via zijn bedrijf Neuralink technologie ontwikkelt die een directe verbinding tussen geest en computer legt, is alles mogelijk. Dan is ook het idee van een motor die je gedachten leest niet eens zo heel vergezocht.

Een uitgebreid artikel over deze technologie lees je hier

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?