vrijdag 8 december 2023

Ontwikkelt Honda een motor die je gedachten leest?

Meer dan ooit worden we overweldigd door digitale systemen die het beste met ons voor hebben. Systemen die je helpen een fout te voorkomen of tenminste de gevolgen minder ernstig te maken zijn inmiddels gearriveerd. Wie zich nu nog verbaast over ABS en traction control is van voor 1980. Maar het gaat nog veel verder.

Lees ook: Honda Gold Wing krijgt radar in 2022

Honda heeft in de USA een patent aangevraagd waarmee het wil aantonen dat een brain-wave-detection-system helpt om de bedoelingen van de berijder te vertalen naar de motor. Veiligheidssystemen aan boord van de motor zorgen er dan voor dat de motor precies doet wat de berijder wil, ondanks zijn of haar gebrekkige controle van de motorfiets.

De patentaanvraag is ingediend door Honda R&D in Los Angelos. Het heeft tot doel de wijze waarop motor en mens op elkaar inwerken te verbeteren. Dat klinkt natuurlijk futuristisch. Maar in een wereld waarin Elon Musk via zijn bedrijf Neuralink technologie ontwikkelt die een directe verbinding tussen geest en computer legt, is alles mogelijk. Dan is ook het idee van een motor die je gedachten leest niet eens zo heel vergezocht.

Een uitgebreid artikel over deze technologie lees je hier

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen