Oostenrijk verdubbelt zijn snelheidsboetes

Wie in Oostenrijk te snel rijdt, kan vanaf deze zomer rekenen op zwaardere straffen. Niet alleen wordt het boetegeld verdubbeld, ook kan bij extreme snelheidsovertredingen het voertuig in beslag worden genomen. De boetes en maatregelen gelden ook voor buitenlandse toeristen. Als een Nederlandse snelheidsovertreder in Oostenrijk wordt betrapt, moet hij onmiddellijk betalen, boetes uit Oostenrijk kunnen in heel Europa worden geïnd.

Politie gaat controleren op herrie van motoren

Een groot deel van het maatregelenpakket moet in de zomer van dit jaar in werking treden, dus voor het vakantieseizoen. De boete voor zeer hard rijden wordt verhoogd van 2180 euro naar 5000 euro, meer dan een verdubbeling. In de regel moeten echter alleen extreme hardrijders en recidivisten vrezen voor de maximale boete.

Bron: AD/ auto_und_moto.de

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?