vrijdag 19 juli 2024

Oostenrijk verdubbelt zijn snelheidsboetes

Wie in Oostenrijk te snel rijdt, kan vanaf deze zomer rekenen op zwaardere straffen. Niet alleen wordt het boetegeld verdubbeld, ook kan bij extreme snelheidsovertredingen het voertuig in beslag worden genomen. De boetes en maatregelen gelden ook voor buitenlandse toeristen. Als een Nederlandse snelheidsovertreder in Oostenrijk wordt betrapt, moet hij onmiddellijk betalen, boetes uit Oostenrijk kunnen in heel Europa worden geïnd.

Politie gaat controleren op herrie van motoren

Een groot deel van het maatregelenpakket moet in de zomer van dit jaar in werking treden, dus voor het vakantieseizoen. De boete voor zeer hard rijden wordt verhoogd van 2180 euro naar 5000 euro, meer dan een verdubbeling. In de regel moeten echter alleen extreme hardrijders en recidivisten vrezen voor de maximale boete.

Bron: AD/ auto_und_moto.de

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen