donderdag 22 februari 2024

BMW M1000RR is safety-motor voor MotoGP 2021

BMW presenteerde de vloot ter ondersteuning van het MotoGP-wereldkampioenschap: drie auto’s en vooral de nieuwe M1000RR, dezelfde motorfiets waarmee Michael van der Mark strijdt aan het WorldSBK-wereldkampioenschap. De superbike verricht z’n diensten in de officiële kleuren van het merk uit München.

BMW M1000RR is de motor van Michael van der Mark

Eind maart vult de MotoGP onze weekends weer. Dan krijgen we ook zicht op het wagenpark van BMW dat voor de veiligheid op het circuit wordt ingezet. Er zullen dit jaar drie Safety Cars zijn: de M3 Competition in Frozen Grey Dark Metallic, de M4 Competition Coupé Safety Car in het Braziliaanse São Paulo Yellow, de M5 CS Safety Car in Frozen Deep Green Metalic. Nieuw is dat naast de drie auto’s een motor z’n debuut gaat maken: de M1000RR. Dit is de nieuwe superbike van BMW.

De M1000RR is in principe dezelfde motor die in de WorldSBK zal rijden, met de coureurs Michael van der Mark en Tom Sykes voor het officiële team en Jonas Folger en Eugene Laverty voor de satellietteams Bonomo Mgm Racing en RC Squadra Corse. De BMW is een juweel van technologie en prestaties, versterkt door een spectaculaire kleurstelling, die onmiddellijk herinnert aan de successen van BMW in de races van de afgelopen jaren.

BMW M1000RR: dit is ‘m dan!

Lange samenwerking

CEO Markus Flasch legt uit: ‘Onze drie productiemodellen bieden uitzonderlijke prestaties en ze worden vergezeld door de nieuwe BMW M1000RR als Safety Bike, het eerste M-model op twee wielen dat is ontwikkeld. We kijken uit naar de start van het seizoen in Qatar.’
Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna, is het met hem eens: ‘Met deze nieuwe Safety Car-vloot toont onze partner BMW eens te meer zijn betrokkenheid bij en passie voor de MotoGP. In 2021 beginnen we samen aan ons 23ste seizoen.’

Om ze in actie te zien, zullen we dus gewoon moeten wachten tot 28 maart voor de eerste geplande MotoGP in Qatar.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen