vrijdag 19 april 2024

Op de foto met MotoGP Tower of Champions op MOTORbeurs Utrecht

Motorsportliefhebbers hebben dit jaar een extra reden om de MOTORbeurs in Utrecht te bezoeken. Speciaal voor de beurs haalde sportzender Ziggo Sport de iconische Tower of Champions naar Nederland. De kolossale bokaal van de MotoGP schittert op de stand van het TT Circuit Assen, waar fans de mogelijkheid krijgen om met de trofee op de foto te gaan. De grootste motorbeurs van Nederland vindt plaats van 23-26 februari in de Jaarbeurs.

Designer Marc García Rojals uit Barcelona ontwierp de Tower of Champions speciaal voor het oudste wereldkampioenschap van de motorsport. De bokaal barst van de symboliek, want hij is geïnspireerd op de Toren van Babel en het MotoGP-logo dat de vijf continenten vertegenwoordigt. De trofee bestaat uit een carbon voet met daarop een toren van naar boven oplopende wapperende finishvlaggen van zilver.

Met deze podiumprogrammering gaat Motor.NL knallen tijdens MOTORbeurs Utrecht

Ruim 70-jarige historie

De Tower of Champions is de levende getuigenis van de ruim 70-jarige historie van de MotoGP. Ieder jaar mag de nieuwe wereldkampioen een paneel met zijn naam toevoegen aan de bokaal. Afgelopen jaar was dat de Italiaan Pecco Bagnaia. De trofee draagt verder de namen van illustere wereldkampioenen als Marc Marquez, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. Inmiddels is de ‘Tower’ ruim 75 centimeter hoog.

Uitzendingen MotoGP

Motorsportliefhebbers kunnen alle 21 MotoGP-weekenden exclusief live beleven bij sportzender Ziggo Sport, met nieuw dit jaar ook een sprintrace op zaterdagmiddag. Het MotoGP-seizoen start op 24 maart met de trainingen voor de Grand Prix van Portugal. Twee dagen later, op 26 maart, wordt op het spectaculaire Portimão de eerste GP verreden. Op 25 juni vindt de Dutch TT plaats op het legendarische circuit van Assen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen