Opinie: GOAT?

De meest vervelende discussie die momenteel gevoerd wordt door vele raceliefhebbers is het feit of Marc Marquez nu al de titel van GOAT, oftewel de Greatest of all time, mag dragen. Het Spaanse talent heeft na dit seizoen al vier wereldtitels achter zijn naam staan, terwijl hij pas sinds dit jaar een biertje mag bestellen in de VS. De 21-jarige Honda-coureur breekt record na record en wordt nu al vergeleken met mannen als Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Valentino Rossi. Terecht uiteraard, gezien zijn huidige prestaties, maar is het niet al te vroeg om melding te maken van Marquez als de GOAT?

Laten we namelijk niet vergeten dat de carrière van een wegracecoureur zeer fragiel kan zijn. Elk seizoen liggen verschillende tegenslagen op de loer, die zowel impact hebben op lichaam als geest. Een blessure is zo opgelopen en hoe fris zal Marc Marquez mentaal zijn als hij enkele jaren ‘lonely at the top’ staat in de MotoGP? De druk lijkt nu niet aanwezig te zijn, maar wat niet is, kan nog komen. Je ziet eigenlijk al wel hoeveel vraagtekens er in slechts enkele zinnen gesteld kunnen worden over het feit of Marquez uiteindelijk een GOAT zal zijn. Wat dat betreft kunnen we dus maar beter gewoon genieten van zijn kunst- en vliegwerk, zoals hij dat in Brno wederom liet zien. Het duel bijvoorbeeld met Andrea Iannone en een dag later door een zekere valpartij op vakkundige wijze toch te omzeilen. Na het zien van die beelden moeten we misschien toch concluderen dat Marquez de… Nee, voorlopig houd ik het gewoon op een ‘aardig getalenteerde’ jongeman die vast wel wat wereldtitels zal verzamelen. Dat dekt de lading toch ook aardig, nietwaar?Foto’s: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.