Opladen elektrische voertuigen via banden

Toyota is bezig met het ‘draadloos opladen 2.0’, ofwel opladen van elektrische auto’s via de banden. Dit bijzondere nieuws meldt bandenportaal.nl. De banden zijn voorzien van metalen plaatjes die radiogolven oppikken die via simpele metalen elementen in het wegdek worden uitgezonden. Speciale omzetters zetten die golven vervolgens om in elektriciteit.

Daarbij wordt volgens Toyota maar weinig energie verloren, omdat de band altijd contact heeft met de weg en de radiogolven gemakkelijk oppikt. De techniek in het wegdek vraagt weinig meer dan metalen elementen. In het laboratorium zou dit systeem al goed werken.

Er waren al andere technieken bedacht waarbij de accu tijdens kan worden opgeladen, maar deze zouden veel te ingewikkeld en te duur zijn.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.