vrijdag 19 juli 2024

Opladen elektrische voertuigen via banden

Toyota is bezig met het ‘draadloos opladen 2.0’, ofwel opladen van elektrische auto’s via de banden. Dit bijzondere nieuws meldt bandenportaal.nl. De banden zijn voorzien van metalen plaatjes die radiogolven oppikken die via simpele metalen elementen in het wegdek worden uitgezonden. Speciale omzetters zetten die golven vervolgens om in elektriciteit.

Daarbij wordt volgens Toyota maar weinig energie verloren, omdat de band altijd contact heeft met de weg en de radiogolven gemakkelijk oppikt. De techniek in het wegdek vraagt weinig meer dan metalen elementen. In het laboratorium zou dit systeem al goed werken.

Er waren al andere technieken bedacht waarbij de accu tijdens kan worden opgeladen, maar deze zouden veel te ingewikkeld en te duur zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen