vrijdag 23 februari 2024

Opvolger voor de Honda CB 750 Four?

Het CB-F-concept dat Honda op de laatste Tokyo Motor Show presenteerde, heeft een idee gegeven van hoe de nieuwe retro-reeks eruit zou kunnen zien. De creatie heeft een beetje het uiterlijk van de legendarische Honda CB Four 750 uit de jaren 60 en 70.

Honda CB 750 Four
2020 Honda CB-F concept

Sinds Honda tijdens de Tokyo Motor Show 2020 het CB-F concept presenteerde, in virtuele vorm vanwege de pandemie, zijn er veel aannames geweest over hoe het prototype er in definitieve vorm zou uitzien. Onder de veronderstelde mogelijkheden zijn sommige echt interessant, zoals die van het Japanse tijdschrift Young Machine, altijd goed op de hoogte van het nieuws van de vier Japanse merken. Wat te denken van een heruitgave van de legendarische Honda CB 750 Four, de motor die in 1969 een revolutie teweegbracht op de motormarkt. Voor Honda is de erfenis van de CB 750 Four interessant, maar hoe zet je die om een overtuigend resultaat.

Reportage: Honda CB750 FOUR: Het nieuwe normaal

Young Machines doet een voorzet me Futura CB Four. Het idee is zeer suggestief, maar zal zeker niet alleen de oude fans, die de originele CB Four in het echt hebben gezien, maar ook de meest recente retro-vintage liefhebbers kunnen kietelen.

Honda CB 750 Four

De Futura CB Four blaast met moderne technologie het oorspronkelijke ontwerp van Honda nieuw leven in. Je kunt een vermindering van het gewicht en een verbetering van het remvermogen verwachten. Dat was destijds moeilijk te realiseren. Een watergekoeld blok zou prima zijn, maar hoe je het uiterlijk en gevoel van de motor kunt nabootsen was een belangrijke overweging. Het meest populaire model van de CB750 vijand is de vroege ’69 K0. Koelribben, oplopend randje van het zadel en andere K0 details zijn dan en must! Zie de klassieke Honda hieronder.

Honda CB 750 Four
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen