vrijdag 19 april 2024

Pas op voor vervalste boetes

Onlangs een bekeuring gehad of verwacht je er binnenkort eentje? Controleer dan echt heel goed of het wel een echte prent is. Het ANP en de Fraudehelpdesk melden namelijk dat er vervalste naheffingen in omloop zijn.  Gelukkig is het met onderstaande tips van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gemakkelijk na te gaan of je bekeuring echt of nep is. 

1.Klopt de informatie over de overtreding, kun je de overtreding hebben gemaakt? Iets dat je waarschijnlijk altijd al naloopt, maar in dit geval is het beter twee keer goed na te denken. 

2.Klopt het rekeningnummer? Het rekeningnummer voor het betalen van verkeersboetes is: NL28 RBOS 0569988888, ten name van het CJIB. 

3.Klopt het telefoonnummer van het CJIB? Het nummer moet zijn: 058 – 234 21 30.

Heb je een vervalste bekeuring ontvangen? Neem dan snel contact op met de politie. Om hoeveel vervalste naheffingen het gaat, is niet bekend. Maar gezien de waarschuwing zal het vast niet om één exemplaar gaan. Ogen open is dus de boodschap. 

Foto: ANP

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen