Pas op voor vervalste boetes

Onlangs een bekeuring gehad of verwacht je er binnenkort eentje? Controleer dan echt heel goed of het wel een echte prent is. Het ANP en de Fraudehelpdesk melden namelijk dat er vervalste naheffingen in omloop zijn.  Gelukkig is het met onderstaande tips van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) gemakkelijk na te gaan of je bekeuring echt of nep is. 

1.Klopt de informatie over de overtreding, kun je de overtreding hebben gemaakt? Iets dat je waarschijnlijk altijd al naloopt, maar in dit geval is het beter twee keer goed na te denken. 

2.Klopt het rekeningnummer? Het rekeningnummer voor het betalen van verkeersboetes is: NL28 RBOS 0569988888, ten name van het CJIB. 

3.Klopt het telefoonnummer van het CJIB? Het nummer moet zijn: 058 – 234 21 30.

Heb je een vervalste bekeuring ontvangen? Neem dan snel contact op met de politie. Om hoeveel vervalste naheffingen het gaat, is niet bekend. Maar gezien de waarschuwing zal het vast niet om één exemplaar gaan. Ogen open is dus de boodschap. 

Foto: ANP

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.