Heel veel Nederlanders

Een groot aantal van de Nederlandse rijders was aanwezig op de persconferentie. Op de achterste rij v.l.n.r. Davy Thoonen, Koen Zeelen, Pepijn Bijsterbosch, Tony Coveña, Nigel Walraven, Kevin Valk en Wayne Tessels. Op de voorgrond Max van Schoonhoven, Michael van der Mark en Kervin Bos.

Nog nooit kwamen er zoveel Nederlanders aan de start in het weekend van het WK Superbike als dit jaar het geval zal zijn. In alle klassen die er tijdens het weekend van 25-27 april op het TT Circuit Assen aan de start komen staat minimaal één Nederlander tussen de deelnemers, ervan uitgaande uiteraard dat men zich weet te kwalificeren.

We verkeren al in de luxe situatie dat er een flink aantal Nederlanders tot de vaste deelnemers behoren. Dat zijn Michael van der Mark en Tony Coveña in het WK Supersport, Kevin Valk in de Superstock 1000, Wayne Tessels en Koen Zeelen in de Superstock 600 en Max van Schoonhoven in European Junior Cup.

Zij krijgen in Assen versterking van Pepijn Bijsterbosch (WK Supersport), Kervin Bos (EVO-klasse van het WK Superbike), Nigel Walraven (Superstock 1000), Chris Nobel (Superstock 600) en Jamie van Sikkelerus en Ricardo Brink in de PATA European Junior Cup. 

En zelfs na de vandaag gehouden persconferentie kwam er nog een Nederlander bij. Rob Hartog zal uitkomen in de EK Superstock 600-klasse, meldt de KNMV zojuist. En dat terwijl hij de wildcarddeelname eigenlijk al uit z’n hoofd had gezet. “In eerste instantie hadden we geen budget, maar mede dankzij Suzuki en Niwa Motorservice is het toch nog gelukt. Helemaal super dat het nog zo kort voor het evenement geregeld kon worden!”

Op donderdagmiddag 24 april is er het gebruikelijke Open Paddock. Op vrijdag wordt getraind van half negen tot kwart over zes. Op zaterdag beginnen de trainingen om negen uur, waarna ’s middags om 17.50 uur de race van de Superstock 600 is. Let op voor de zondag: het tijdschema is geheel anders dan in het verleden. Er wordt veel vroeger begonnen: de eerste manche van de Superbike opent het programma om half elf. Daaraan voorafgaand zijn vanaf twintig over acht de warm-up-trainingen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.