maandag 11 december 2023

Paznaun nodigt je uit voor de 5de Biker Summit

De Top of the Mountain Biker Summit in Paznaun vindt 26 juli tot 28 juli voor de 5de keer plaats. Het is de hoogste motorrijders meeting van Oostenrijk. Het programma bestaat uit testritten, begeleide tours en stuntshows.

Eind juli draait alles in Paznaun weer om motoren. Het programma van de Top of the Mountain Biker Summit varieert van begeleide toertochten tot stuntshows als de ‘Globe of Death Show’ door de Infenal Varanne Riders. Maar ook e-trial testen voor de jongste motorrijders en wheelie trainingen. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band Milestone. DJ In Style is verantwoordelijk voor het avondprogramma. En je wordt culinair in de watten gelegd door sterkok Martin Sieberer.

26 juli: Start met 3 verschillende tours

Op vrijdag 26 juli zijn er drie tochten, met een adembenemend uitzichten. Twee zijn meer dan 200 kilometer lang. De kortste, van een halve dag, vindt plaats in het prachtige Silvretta gebergte. In de Biker Village worden verschillende evenementen en motorgerelateerde evenementen georganiseerd. Er vinden ook verschillende trainingen en wheelie sessies plaats. Ieder uur is er een stuntshow met professionele motorrijders waaronder de Globe of Death door de Internal Varanne Riders. Die hebben twee awards gewonnen in Monte-Carlo tijdens het Circus Festival. De Biker Summit Nights met DJ In-Style beginnen vrijdagavond om 21.00 uur. Jonge, nog-net-niet motorrijders kunnen ook deelnemen aan een testrit: de e-trial test op een OSET-motor.

27 juli: Ontspannen op de Idalp

Op zaterdag kun je je opmaken voor een ontspannen rit door het Paznaun gebergte. Rond lunchtijd wacht je dan de traditionele Hill Climb naar het Idalp. Dan overbrug je 2.320 hoogtemeters. De weg is normaal gesproken gesloten, maar voor de Biker Summit is een uitzondering gemaakt. Alle deelnemers kunnen het hoogste punt bereiken. Muzikale begeleiding en een biker BBQ vormen de kers op de taart. ’s Middags zijn er weer stuntshows en wheelie sessies in de Biker Village. De band Milestone begint om 21.00 uur weer met het avondprogramma.

29 juli: Zondag brunch met culinaire hoogstandjes

De ‘bike blessing’ begint zondag om 10.30 uur. Na de mis kun je naar de traditionele ‘Frühschoppen’. Onder het genot van wijn en bier wordt de dan de zondagbrunch genuttigd, met diverse streekproducten. Inclusief muzikale begeleiding. De culinaire hoogstandjes zijn verzorgd door de lokale top chef Martin Sieberer, de ‘Club der Paznauner Köche’ en de ‘Landjugend Ischgl’. Reken op no-nonsense gerechten met regionale ingrediënten.

Extra evenementen: High Bike Testcenter

Iedereen met een geldig motorrijbewijs mag vanaf €20,- een dagje de gloednieuwe modellen van KTM, BMW, Triumph, Yamaha en Aprilia testen. Het High Bike Testcenter biedt ook een complete uitrusting aan voor een klein prijsje. Voordeeltje als je in Paznaun verblijft: op aanvraag ontvang je de ‘Silvretta Card all inclusive’. Deze voucher biedt gratis toegang tot liften, openbaar vervoer, indoor en outdoor zwembaden, musea en korting op de motorhuur bij het High-Bike Testcenter.

Meer info, check: www.ischgl.com 

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen