vrijdag 26 april 2024

Petitie tegen APK

De mogelijk aanstaande APK voor motoren houdt de gemoederen flink bezig. Althans, dat zou je verwachten gezien alle discussies. Maar niets is minder waar. Pas zo’n 1.700 motorrijders hebben namelijk op http://petities.nl/petitie/geen-apk-voor-motorfietsen de petitie ondertekend. En dat is bijzonder mager, teleurstellend en zeker ook overwacht gezien het aantal ‘getroffenen’.

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) verwacht een forse strijd te moeten leveren om het Europees APK-plan van tafel te krijgen. Dit meldde onlangs het ANP. Alles steun in dus hard nodig.

In het Europese plan wordt de APK-plicht uitgebreid naar meer categorieën zoals motoren, bromfietsen en aanhangwagens. Volgens Schultz wegen de voordelen voor de verkeersveiligheid en het milieu niet op tegen de extra lasten voor burgers en bedrijfsleven. Wij zijn het daar volledig mee eens. Jij ook? Teken dan die petitie!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen