Petitie tegen APK

De mogelijk aanstaande APK voor motoren houdt de gemoederen flink bezig. Althans, dat zou je verwachten gezien alle discussies. Maar niets is minder waar. Pas zo’n 1.700 motorrijders hebben namelijk op http://petities.nl/petitie/geen-apk-voor-motorfietsen de petitie ondertekend. En dat is bijzonder mager, teleurstellend en zeker ook overwacht gezien het aantal ‘getroffenen’.

Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) verwacht een forse strijd te moeten leveren om het Europees APK-plan van tafel te krijgen. Dit meldde onlangs het ANP. Alles steun in dus hard nodig.

In het Europese plan wordt de APK-plicht uitgebreid naar meer categorieën zoals motoren, bromfietsen en aanhangwagens. Volgens Schultz wegen de voordelen voor de verkeersveiligheid en het milieu niet op tegen de extra lasten voor burgers en bedrijfsleven. Wij zijn het daar volledig mee eens. Jij ook? Teken dan die petitie!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?