dinsdag 16 juli 2024

Peugeot P2X Concept zou wel eens in productie kunnen gaan

Het Peugeot P2X conceptmodel zagen we al eerder op de Italiaanse EICMA beurs in 2019. Er waren echter geen serieuze plannen dit model ook daadwerkelijk in productie te nemen. Tot nu dan..

Peugeot kennen we natuurlijk al als succesvol speler in de scooterbranche, maar een – zoals wij het noemen – conventionele motorfiets? Dat hebben we de fabrikant de afgelopen 70 jaar nog niet zien maken. Op het conceptmodel dat ze op de EICMA presenteerden na dus en dat zag er heel goed uit, al zeg ik het zelf.

Peugeot P2X Concept op EICMA 2019

Dit gaat misschien veranderen dus, als we Mario Minella – president van de Italiaanse Peugeot distributeur – mogen geloven. Hij gaf namelijk in een interview met Motociclismo.it aan dat een conventionele motorfiets een onderdeel zou kunnen zijn van de lange-termijnplannen van de firma.

Peugeot presenteert P2X Cafe Racer & Roadster Concepts

En in dat geval zou de meest logische motorfiets denk ik toch wel de P2X zijn. Die werd namelijk met veel enthousiasme ontvangen door bezoekers en journalisten. Dat moet Peugeot toch te denken hebben gegeven.

In het interview gaf Minella ook het volgende aan:

“Terugkomend op de straat-motorfietsen, het EICMA-concept is erg populair, ook al zal het spel vooral op de Aziatische markten worden gespeeld. We hebben een platform van motoren gebaseerd op 300cc dat, kan worden gereduceerd tot 150 en uitgebreid tot 500cc. Dit is de basis om te werken voor alle markten, inclusief de Italiaanse.”

Zoals ik al eerder aangaf is de motorfiets waarvan ik vermoed dat deze aan de basis zal liggen van de nieuw te ontwikkelen straat-motorfiets het P2x-concept. Het is hip uitziende naakt retro-model, met elementen van een flat-track motorfiets. Terwijl ons zelfs tijdens de EICMA werd verteld dat de motor niet meer was dan een styling oefening, zag hij er wel zeer compleet uit, inclusief sensoren en een werkend brandstofinjectiesysteem.

Minella bevestigde ook dat het zou kunnen zijn dat Peugeot weer mee gaat doen in de racewereld, mogelijk in een klasse als Moto3 – zoals ze dat in 2015 deden onder de vlag van Mahindra Peugeot.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen