Peugeot presenteert P2X Cafe Racer & Roadster Concepts

Op de 2018 Paris Motor Show presenteerde Peugeot twee conceptmodellen: de 300cc P2X Café Racer en 125cc Roadster.

Peugeot tweewielers is sinds 2014 een onderdeel van de Indiase Mahindra Group en de verwachting was dat beide merken zouden gaan samenwerken op de tweewielermarkt. Op de Motorshow in Parijs zien we hier de eerste vruchten van. De conceptmodellen zijn opmerkelijk, want Peugeot heeft tot nu toe alleen scooters geproduceerd.  Overduidelijk in deze conceptmodellen is de invloed vanuit India, want de basis van beide conceptmodellen is de Mahindra Mojo.

Beide motoren hebben vloeistofgekoelde ééncilinders, een upside down voorvork, LED verlichting, Wave remschijven en dubbele schokbrekers achter. De 125cc Roadster leent zijn kleurstelling van de Peugeot 515 uit 1930 inclusief het ‘legendarische’ Peugeot logo op de zijpanelen en gespaakte chromen wielen.

De 300cc Caféracer versie krijgt de Peugeot sportkleuren mee en heeft clip-ons, gesmede wielen en een monoseat. Beide motoren hebben uiteraard ABS en een 5″ TFT scherm, volledig in kleur. Compleet met i-Connect Bluetooth om met je smartphone te kunnen pairen en GPS.

Gerelateerd

REAGEER OP DIT ARTIKEL