donderdag 23 mei 2024

Piaggio benoemt Michele Colaninno als nieuwe CEO

Na het tragische overlijden van Piaggio-voorzitter en CEO Roberto Colaninno, heeft het bedrijf besloten om zijn zoon, Michele Colaninno, te benoemen tot de nieuwe CEO. Voorafgaand aan zijn benoeming tot CEO, leidde Michele de wereldwijde strategie, productontwikkeling, marketing en innovatie van het bedrijf.

Het overlijden van Roberto Colaninno op 19 augustus 2023 betekende een keerpunt voor Piaggio’s raad van bestuur. Op aanbevelen van aandeelhouders heeft Michele Colaninno de rol van CEO op zich genomen en daarnaast is Carlo Zanetti benoemd tot een nieuwe niet-uitvoerend directeur. Hierdoor blijft het totale aantal bestuursleden ongewijzigd.

Aprilia versterkt zijn sportiefste familie met de RS 457

Met Michele Colaninno als CEO en Matteo Colaninno als Executive Chairman, vormen zij het leidende duo bij Piaggio. Ondertussen vervullen Graziano Visentin, Rita Ciccone, Patrizia Albano, Federica Savasi, Micaela Vescia en Andrea Formica de rol van onafhankelijke bestuursleden. Ten slotte heeft Carlo Zanetti zijn positie als niet-uitvoerend directeur aanvaard.

Piaggio heeft aangekondigd dat de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 31 december 2023 zal plaatsvinden. Tijdens deze vergadering zullen alle aandeelhouders de financiële rapporten van het bedrijf moeten goedkeuren. Bovendien betekent deze vergadering ook het einde van de huidige termijn van het bestuur.

Afgezien van zijn leidende rol bij Piaggio, is Michele Colaninno ook de oprichter van Piaggio Fast Forward, een Amerikaans robotica-bedrijf. Daarnaast bekleedt hij de functies van CEO en COO bij de Immsi Group, een financiële, vastgoed- en industriële holding die genoteerd is aan de Milan Stock Exchange. Michele Colaninno is duidelijk een druk man, aangezien hij daarnaast ook de functie van voorzitter van de European Association of Motorcycle Manufacturers (ACEM) bekleedt.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen