Piaggio is Europa’s grootste tweewielerproducent

In 2020 heeft de Piaggio-groep met een marktaandeel van 14,2% z’n grip op de Europese markt van de tweewielers verder versterkt. Een aanzienlijke stijging van de verkoop van motorfietsen en uitstekende resultaten in het scooter-segment, waarvan het marktaandeel 24% bedraagt, hebben aan dit resultaat bijgedragen.

Volgens de beschikbare gegevens werden in 2020 op de belangrijkste Europese markten (Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Griekenland, Kroatië, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Tsjechië, Hongarije en Slovenië) 1.455.000 tweewielervoertuigen (motorfietsen en scooters) geregistreerd, waarvan 207.000 Piaggio’s. Die maakte afgelopen jaar een stijging mee van 6% ten opzichte van 2019. De bijdrage van Vespa, het succes van de Moto Guzzi V85TT en de groei van Aprilia en Piaggio in de scootermarkt waren ook van fundamenteel belang.

In het eerste kwartaal van 2021 presenteert Piaggo maar liefst elf nieuwe modellen (vijf scooters en zes motorfietsen). Een aantal van deze modellen zijn al geïntroduceerd, zoals de Moto Guzzi V7, Aprilia Tuono 660 en de nieuwe Beverly motorscooter. In juni introduceert Piaggo een nieuwe elektrische scooter. Deze moet in de zomer van 2022 op de markt komen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?