donderdag 22 februari 2024

Piaggio is Europa’s grootste tweewielerproducent

In 2020 heeft de Piaggio-groep met een marktaandeel van 14,2% z’n grip op de Europese markt van de tweewielers verder versterkt. Een aanzienlijke stijging van de verkoop van motorfietsen en uitstekende resultaten in het scooter-segment, waarvan het marktaandeel 24% bedraagt, hebben aan dit resultaat bijgedragen.

Volgens de beschikbare gegevens werden in 2020 op de belangrijkste Europese markten (Italië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Griekenland, Kroatië, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Tsjechië, Hongarije en Slovenië) 1.455.000 tweewielervoertuigen (motorfietsen en scooters) geregistreerd, waarvan 207.000 Piaggio’s. Die maakte afgelopen jaar een stijging mee van 6% ten opzichte van 2019. De bijdrage van Vespa, het succes van de Moto Guzzi V85TT en de groei van Aprilia en Piaggio in de scootermarkt waren ook van fundamenteel belang.

In het eerste kwartaal van 2021 presenteert Piaggo maar liefst elf nieuwe modellen (vijf scooters en zes motorfietsen). Een aantal van deze modellen zijn al geïntroduceerd, zoals de Moto Guzzi V7, Aprilia Tuono 660 en de nieuwe Beverly motorscooter. In juni introduceert Piaggo een nieuwe elektrische scooter. Deze moet in de zomer van 2022 op de markt komen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen