13 C
Nederland
vrijdag 1 juli 2022

2021 Aprilia Tuono 660: officiële foto’s en specs!

De middleweight naked bike Aprilia Tuono 660 uit Noale wordt in zijn definitieve 2021-versie onthuld. Met de RS als basis is er met verschillende aanpassingen een nieuw model ontstaan.

De 2021 Aprilia Tuono 660 is zeker geen verrassing, gezien het feit dat de presentatie van het concept teruggaat tot EICMA 2019. Hoewel de Piaggio Groep zich nog niet uit over dealers en prijzen, is het wel duidelijk dat de introductie heel dichtbij is. En in ieder geval kunnen we de foto’s bewonderen en de technische specificaties lezen.

Het persbericht bij de foto’s is wat kort. Meer info vind je natuurlijk door gewoon naar de sportieve RS 660 te kijken. Het is traditie dat de Aprilia Tuono altijd zeer dicht bij de supersport (RSV of RSV4) staat. In wezen komt het model er ook uit voort.

Gerucht: Aprilia bouwt een RS 400 en Tuono 400

2021 Aprilia Tuono 660: Minder vermogen, meer koppel

Laten we beginnen met het vermogen van de 2021 Aprilia Tuono 660: 95 pk is in combinatie met het rijklare gewicht van 183 kg een garantie voor uitstekende rijprestaties. De Tuono 660 zal ook beschikbaar zijn in een 35kW-versie voor A2-rijbewijshouders.

Het rijwielgedeelte is in essentie dat van de RS 660, maar het persbericht spreekt van andere afmetingen. Het hogere stuur – dat van invloed is op de gewichtsverdeling – en de offset van kroonplaat en vork , hebben het dynamische gedrag van de motor veranderd. De instelbare vering is in handen van Kayaba.

Het blok, een 270° parallel-twin die rechtstreeks is afgeleid van de V4 heeft een dragende functie. Het maximale vermogen is met vijf pk verlaagt, maar we mogen aannemen dat het koppel vooral in het middentoerengebied is versterkt. Ook zullen de eerste versnellingen korter zijn dan die van de sportieve RS, om de acceleratie en de pick-up te verbeteren.

De elektronica is onveranderd, het is zelfs state of the art voor deze categorie. Met een ride-by-wire systeem met selecteerbare mapping, zes-assig IMU, APRC (tractie, anti-wheelie, cruise control, motorrem) en vijf rijmodi.

Helaas gaat het persbericht, zoals we al zeiden, niet in detail in op prijs en beschikbaarheid van de 2021 Aprilia Tuono 660, terwijl we wel kleurendetails hebben. Je kunt kiezen uit drie combinaties:

  • Concept Black
  • Iridium Grey
  • Acid Gold (al gezien op de RS 660)
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen