donderdag 22 februari 2024

Plaagt BMW met nieuwe R 1300 GS?

Het is geen geheim dat een nieuwe BMW R 1300 GS aanstaande is, hoewel BMW nog geen aankondiging heeft gedaan. Wel plagen ze met een nieuwe motorfiets voor 2023. Is dat de BMW R 1300 GS?

De huidige BMW R 1250 GS wordt in de toekomst vervangen door de R 1300 GS en het model is ook al gespot tijdens testritten. BMW begint nu op sociale media te hinten naar een aankomend model.

2023 BMW R 1300 GS krijgt een nieuw chassis

Er is een motorfiets te zien die is afgedekt met een zeil. ‘Coming 2023’ bevestigt de geplande release in 2023. Als je de vorm onder het zeil probeert te raden, zou het silhouet op een GS kunnen passen. Er zijn geen andere hints over het model, BMW vermeldt alleen hun 100-jarig bestaan dit jaar. Dus lijkt het logisch om in het 100e geboortejaar de nieuwe BMW R 1300 GS te onthullen. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe GS wordt onthuld en uitgebracht.

Wat is er veranderd voor de R 1300 GS?

De eerste prototype foto’s tonen een verdere ontwikkeling van de carrosserie en het chassis. Er zijn wijzigingen aan het frame en de paralever enkelzijdige achterbrug is herzien.  e carrosserie ziet er compacter en agressiever uit.

De nieuwe BMW 1300 GS is zeker afgeslankt, je kunt minder gewicht verwachten dan het vorige model.

Aangenomen mag worden dat ook de nieuwe GS met de nieuwste technologieën zal zijn uitgerust. Zeker zal ook hier het nieuwe radarsysteem worden geïnstalleerd, waarmee onder andere een adaptive cruisecontrol kan worden gerealiseerd. Het is nog onduidelijk of het radarsysteem standaard wordt gemonteerd of alleen als optie wordt aangeboden.

Grotere boxermotor

Het is te verwachten dat de nieuwe motor ook het Shift-Cam systeem zal hebben. De vorige motor was nog voor tweederde luchtgekoeld, maar de 1300cc-motor zal in de toekomst volledig vloeistofgekoeld zijn, waardoor de prestaties nog verder kunnen toenemen. Het is nog niet duidelijk hoe hoog dit zal zijn, hoewel topprestaties nooit de hoogste prioriteit zijn geweest voor de grote reis-enduro.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen