Plan voor outletcentrum bij TT Circuit gaat door

De geplande factory outletcentrum bij het TT Circuit in Assen is gisteravond goedgekeurd door het College van B & W, naar verwachting stemt ook de gemeenteraad binnenkort in. Daarmee wordt het omstreden plan voorlopig weer doorget. Omsteden omdat de nieuwbouw nogal wat mensen tegen het zere been stoot.

Het college van Burgemeester en Wethouders keurde de aanleg goed, maar met name het feit dat de binnenstad van Assen al flink lijdt onder leegstand valt niet in goede aarde. “Ze bouwen buiten de stad een outlet van net zoveel vierkante meters als er in het centrum leegstaat.” aldus secretaris vestigingszaken Tom Ponjee van Detailhandel Nederland tegen de Telegraaf.

Daarnaast schijnt men in omliggende plaatsen als Hoogeveen, Emmen en Winschoten te vrezen met grote vrezen, aangezien een dergelijk centrum behoorlijk wat potentiële verkopers trekt, die anders hun geld in hun steden achter zouden laten.

Overigens kost het centrum met 40 miljoen euro ook nog een flinke bom duiten. De initiële bouw omvat 15.300 vierkante meter, waarna er in een tweede fase nog 6.000 vierkante meter aangebouwd wordt.

 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.