woensdag 8 februari 2023

Chris Walker gaat zijspan racen

Voor seizoen 2016 komt Chris Walker uit in het British Superbike-kampioenschap. Een interessante stap, aangezien Walker nog nooit van zijn leven met een zijspan gereden heeft. Wel zal de motor Kawasaki aangedreven zijn, waardoor hij zijn verbintenis met het groene merk voort kan zetten.

Verleden jaar was niet het jaar van Chris Walker. De 43-jarige cultheld van het Brits Superbike kampioenschap had recent nog een opleving, maar een overstap naar het BeWiser Kawasaki-team van Tommy Hill liet de Engelsman in desillusie achter. Eerst vertrok manager Hill bij het team en nog voor het eind van het seizoen werd de stekker definitief uit het raceteam getrokken.

The Stalker had dan ook weinig echte opties, zeker omdat hij met Kawasaki verder wilde. Walker runt zelf een Kawasaki-dealer in Grantham in Lincolnshire, Engeland en ondanks verschillende BSB-aanbiedingen van andere merken, wilde hij ook in 2016 enkel met een Kawasaki aan de start verschijnen. 

Met deze bijzondere wending kan dat nu alsnog, dank zij het Santander Salt Kawasaki-team. Walker zei tegen Motorcycle News dat hij net zo opgewonden is over de overstap, als toen hij begon met road races begin jaren negentig.

Wie de bakkenis van Walker wordt, is nog niet bekend.

Foto: MCN

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen