Chris Walker gaat zijspan racen

Voor seizoen 2016 komt Chris Walker uit in het British Superbike-kampioenschap. Een interessante stap, aangezien Walker nog nooit van zijn leven met een zijspan gereden heeft. Wel zal de motor Kawasaki aangedreven zijn, waardoor hij zijn verbintenis met het groene merk voort kan zetten.

Verleden jaar was niet het jaar van Chris Walker. De 43-jarige cultheld van het Brits Superbike kampioenschap had recent nog een opleving, maar een overstap naar het BeWiser Kawasaki-team van Tommy Hill liet de Engelsman in desillusie achter. Eerst vertrok manager Hill bij het team en nog voor het eind van het seizoen werd de stekker definitief uit het raceteam getrokken.

The Stalker had dan ook weinig echte opties, zeker omdat hij met Kawasaki verder wilde. Walker runt zelf een Kawasaki-dealer in Grantham in Lincolnshire, Engeland en ondanks verschillende BSB-aanbiedingen van andere merken, wilde hij ook in 2016 enkel met een Kawasaki aan de start verschijnen. 

Met deze bijzondere wending kan dat nu alsnog, dank zij het Santander Salt Kawasaki-team. Walker zei tegen Motorcycle News dat hij net zo opgewonden is over de overstap, als toen hij begon met road races begin jaren negentig.

Wie de bakkenis van Walker wordt, is nog niet bekend.

Foto: MCN

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?