Rijdend beeld van de politie-Tracer

Vorige maand berichten we er al over, maar nu hebben we rijdend beeld! Al voor het eind van dit jaar kun je de motor uit bovenstaande foto op de weg spotten. De Tracer is klaargestoomd voor het echte politie-werk en is een verfrissende verschijning in het motorpark van de politie, waar BMW toch de standaard is.

Zoals we reeds melden, wordt de Tracer 700 ingezet in de wijksurveillance. Dat is best logisch, want de kleine Tracer staat bekend als uiterst handelbaar en vriendelijk. De aanbesteding volgt na een traject waarin de politie diverse motoren testte op allerlei zaken. Zaken van Arbo-technische aard, maar ook ergonomie en prijs speelden natuurlijk een rol. In het testtraject werden niet enkel de beste politie-rijders ingezet, maar ook juist beginnende motorrijders. 

Het in Leusden gevestigde ModiForce zal de Tracers aanpassen voor hun specifieke taak. Dat doen zij al jaren voor de FJR1300’s die worden gereden door de Koninklijke Marechaussee. Denk hierbij aan het monteren van de sirenes, bedieningsknoppen rondom het stuur, stopborden en communicatie-apparatuur.

Projectleider Mang Yuan van Yamaha: “Voor Yamaha betekent het winnen van de aanbesteding een belangrijke bevestiging van de kwaliteit van haar producten met de bijbehorende service. De nu al alom geprezen Yamaha Tracer 700, die nog maar net 1 jaar op de markt is, zal vanaf eind 2017 ook in de politie-uitvoering een vertrouwd straatbeeld gaan vormen.”

Binnen de contracttermijn van maximaal zeven jaar zullen er in totaal meer dan 500 Tracer 700’s worden geleverd.

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?