maandag 30 januari 2023

President-elect Joe Biden heeft wat met motoren

We duiken niet in de politiek, maar richten ons vooral op de belangrijkere kwesties: Wat vindt Joe Biden van motoren? Er zijn enkele historische aanwijzingen dat de Amerikaanse president in feite één van ons is.

Biden’s liefde voor snelle auto’s, met name Corvettes, is geen geheim. Op een conferentie van de vakbond United Auto Workers noemde hij dit in 2014 een belangrijke reden om zich niet kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen. ‘Er zijn veel redenen om je kandidaat te stellen voor het presidentschap, maar er is een overweldigende reden om je niet kandidaat te stellen voor het presidentschap. Ik wil graag die Z06 op de 0-60m in 3,4 seconden naar de 100.’ Biden is nogal trots op zijn Corvette Stingray uit 1967. Toen de geheime dienst hem in 2016 met tegenzin met Jay Leno achter het stuur liet zitten, scheurde hij meteen een rokerige burn-out.

Dus hoe zit het met motoren? In 2015 zwaaide hij een been over een motor om zich bij gouverneur Cuomo en Billy Joel aan te sluiten op de 11 september Memorial Ride. Er is een video van. Als gevolg van de zorgen van de geheime dienst, kan hij niet wegrijden op een Harley-Davidson.

Ondanks zijn liefde voor US Muscles, is Biden niet echt een Harley-man. In 2018 werd hij tijdens een liefdadigheidsmanifestatie met een reusachtige grijns op zijn gezicht geknipt, zittend in het zadel van de Suzuki Hayabusa van zijn kapper.

MotorNL Digitaal: veel lezen voor weinig

Zelfs de satirische website The Onion had plezier in Biden, de motorrijder. In 2019 publiceerden zij een satirisch artikel over hem. Hierin trekt hij het doek van een oude motorfiets, een met vurige vuurtongen gespoten Harley met zijspan uit 1979. Naar verluid heeft hij deze Harley gewonnen in een dragrace met de voormalige Speaker of the House Tip O’Neill. Natuurlijk is het artikel fake, vals, want het is The Onion, maar het bevat wel een kern van waarheid.

Wat kunnen we verwachten van de 46e President van de USA? Op dit moment heeft hij meer dringende zorgen, zoals ervoor zorgen dat zijn claim op het presidentschap legitiem is, ondanks de beweringen van president Trump. Om nog maar te zwijgen coronavirus dat ongecontroleerd door de USA rent. Begin 2020 heeft Joe Biden echter wel een campagnestop gemaakt bij het National Motorcycle Museum in Anamosa, Iowa, wat aangeeft dat hij iets heeft met motoren.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen