vrijdag 8 december 2023

Prijs nieuwe ZX-6R bekend

Precies tien jaar geleden kwam Kawasaki voor het eerst met een 636 cc tellende supersport. Die cilinderinhoud werd tot 2006 gehandhaafd, terwijl er in die jaren een RR-uitvoering van 599 cc voor racehomologatiedoeleinden werd gevoerd. Zo’n RR-uitvoering hoeven we voor dit model niet te verwachten.

Afijn, Kenan Sofuoglu heeft dit jaar door het binnenhengelen van de wereldtitel in de Supersport laten zien dat het met de circuitkwaliteiten van die huidige ZX-6R wel snor zit. In het licht van technische reglementen is de opwaardering van de Ninja er dan ook vooral één die is gericht op de openbare weg. Meer koppel, meer middengebied, maar ook niet te vergeten ABS en tractiecontrole.

Best bruikbaar op het circuit, maar toch vooral een antwoord op het veiligheidsvraagstuk dat rondom de openbare weg zingt. De Nissin-monoblocs daarentegen kunnen wel eens serieus bijdragen aan snellere rondetijden. Met 25 millimeter extra veerweg voor en achter en een minimaal zachtere dempingkarakteristiek door het aangepaste linksysteem is het Showa-gerei vooral gericht op extra comfort. Ook is de stuurdemper, voorheen standaard, verhuisd naar het accessoirepakket.

Maar genoeg, iedereen heeft immers het introductieverhaal vast al gelezen. Daarin ontbrak echter nog de prijs. Een meer dan serieus detail. Inmiddels is die prijs wel bekend: 14.298 euro. Exact zoveel euro kost de nieuwe Kawasaki ZX-6R in Nederland, inclusief ABS. Onze zuiderburen hebben nog meer geluk, want die betalen maar 13.699 euro. Wat doe je hier nog?

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen