Prijs nieuwe ZX-6R bekend

Precies tien jaar geleden kwam Kawasaki voor het eerst met een 636 cc tellende supersport. Die cilinderinhoud werd tot 2006 gehandhaafd, terwijl er in die jaren een RR-uitvoering van 599 cc voor racehomologatiedoeleinden werd gevoerd. Zo’n RR-uitvoering hoeven we voor dit model niet te verwachten.

Afijn, Kenan Sofuoglu heeft dit jaar door het binnenhengelen van de wereldtitel in de Supersport laten zien dat het met de circuitkwaliteiten van die huidige ZX-6R wel snor zit. In het licht van technische reglementen is de opwaardering van de Ninja er dan ook vooral één die is gericht op de openbare weg. Meer koppel, meer middengebied, maar ook niet te vergeten ABS en tractiecontrole.

Best bruikbaar op het circuit, maar toch vooral een antwoord op het veiligheidsvraagstuk dat rondom de openbare weg zingt. De Nissin-monoblocs daarentegen kunnen wel eens serieus bijdragen aan snellere rondetijden. Met 25 millimeter extra veerweg voor en achter en een minimaal zachtere dempingkarakteristiek door het aangepaste linksysteem is het Showa-gerei vooral gericht op extra comfort. Ook is de stuurdemper, voorheen standaard, verhuisd naar het accessoirepakket.

Maar genoeg, iedereen heeft immers het introductieverhaal vast al gelezen. Daarin ontbrak echter nog de prijs. Een meer dan serieus detail. Inmiddels is die prijs wel bekend: 14.298 euro. Exact zoveel euro kost de nieuwe Kawasaki ZX-6R in Nederland, inclusief ABS. Onze zuiderburen hebben nog meer geluk, want die betalen maar 13.699 euro. Wat doe je hier nog?

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?