Prijs Suzuki GSX-S1000S Katana

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft Suzuki de GSX-S1000S Katana een ingrijpende update gegeven. De soepelere 999cc-viercilinder met standaard quickshifter perst er 152 pk uit en machtig veel koppel. De Katana kun je in het eerste kwartaal van 2022 bestellen bij de dealer voor een prijs van € 15.999,-.

Nieuwe kleuren

  • mat donkerblauw
  • donkergrijs

2022 Suzuki GSX-S1000S Katana in het kort

De nieuwe GSX-S1000S Katana is gebaseerd op de nieuwe GSX-S1000. Het model neemt de 112 kW (152 pk) sterke 999 cc-viercilinder over, die voldoet aan de laatste Euro5-eisen. Met een hoger piekvermogen en aanzienlijk meer bruikbaar koppel, voelt hij door het hele toerenbereik krachtiger aan. Ook het elektronicapakket, met onder meer een quickshifter, drie rijmodi en vijf standen tractiecontrole, wordt overgenomen. Het dashboard is vernieuwd en heeft nu een rode kleur, afhankelijk van de hoeveelheid licht.

Modern, maar toch zo retro: Indian Chief El Camino

Rijwielgedeelte

Suzuki gebruikt hoogwaardige componenten voor de GSX-S1000S Katana. Zo heeft de Katana het ultrastijve twin-spar aluminium-frame, inclusief een aluminium swingarm, van de GSX-R1000. De handmatig verstelbare 43 mm KYB-voorvork geeft je de benodigde feedback. Vooraan installeert Suzuki 310mm-remschijven met radiaal gemonteerde monoblock-remklauwen van Brembo. Net als de GSX-S1000 staat de GSX-S1000S Katana op Dunlop Roadsport 2-banden in de maat 120/70ZR17 voor en 190/50ZR17 achter.

Drie jaar garantie

Net als alle andere Suzuki Motoren geldt voor de nieuwe Katana een garantietermijn van drie jaar.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?